Top of the Pops élére törünk!

2017 július 26.

Jól bevált hagyomány (már-már szinte elvárás is) gyakorlatilag minden cég életében, hogy évente egyszer, lazítás felkiáltással, kitépi munkatársait a mókuskerékből. Ezalatt a mindenkit érintő megmozdulásra gondolunk, nem a húzósnaputánigyunkmegvalamit programokra. Nevezzük nevén a gyereket, a csapatépítőről van szó.

Kiből mit vált ki, ha szóba kerül ez a téma? Vannak a lelkesek, akik rögtön indulnának, és már a buszhoz sétálva is versenyeznének. Aztán a nemtörődöm formák, akiknek olyan mindegy, hogy mi történik. Végezetül a rettegők, akik azonnal számba veszik, hogy hány módon kerülnek majd kínos helyzetbe a kötelező zsákban futás alkalmával, ami csak az első versenyszám, ráadásul még a karaoke is hátravan!

Na de ez csak azért lehet, mert rossz élmények, kényelmetlen szituációk, kötelezően érezd jól magad elvárások körvonalazódnak, pedig egy jó csapatépítőnek semmi köze sincs ezekhez. Sőt, pontosan a felsoroltak ellenkezője az, amiről az egésznek szólnia kellene.

Ha esetleg még nem hallottál ilyenről és azt gondolnád, hogy „Persze, elméletben lehet ilyenről beszélni, de mi a helyzet a gyakorlattal?”, akkor most jól figyelj és ámulj, hiszen létezik a szuper csapatépítő, amire a mi kis megmozdulásunk nagyszerű példa volt!

Június egy tökéletesen napsütéses napján buszra pattantunk és meg sem álltunk a sarudi Élményfaluig. A háttérben zajló előzetes szervezőmunkáról csak kevesen tudnának nyilatkozni, többségünknek az izgalmas, válassz előre csapatot és programokat feladat jutott (ez úton is nagyon köszönjük mindenkinek a szervezést, remek munkát végeztetek). Talán ez volt az első pontja a sikernek, hiszen mindenki önmaga dönthetett azokról a programlehetőségekről, amelyeken szívesen részt is venne.
Legfőbb projektünk a zenélés volt: ütöttünk, pötyögtünk, pengettünk, zizegtünk, néha csörömpöltünk, de végezetül valahogy megtörtént a csoda, megszületett a Brightly dal!

Meghívott, profi csapatvezetőink mindenkiből kihoztak egy mini rock sztárt, még akkor is, ha két kanállal kalimpáltunk és fogalmunk nem volt, hogy hol találjuk az ütemet. Pozitív szemléletüknek és lelkesedésüknek köszönhetően megtanultuk, hogy akár a kávéfőző kotyogása is megfér egy dalban. Zenélni igen is menő dolog, öröm volt ezt közösen, egy csapatként megtapasztalni.

Most már láthatod, a kínlódáson túl is van élet, és valóban létezik a mókás és élményeket nyújtó csapatépítő is!